Jan Boelens beste praktijkopleider 2023 in de sector Mobiliteit, Transport, Logistiek en Maritiem

16 mei 2023
Jan Boelens en Ricardo Dronkers

Jan Boelens, praktijkopleider bij Lineage Logistics Vlissingen, is de beste praktijkopleider 2023 in de sector Mobiliteit, Transport, Logistiek en Maritiem. Jan Boelens is een van de praktijkopleiders waar Scalda al jaren met trots mee samen werkt.

Jarenlange ervaring
Jan leidt al meer dan 30 jaar studenten op en de laatste 10 jaar is het voor hem een fulltime functie geworden. De eerste die hij in 1986 begeleide was Rene Castel, nu Learning and development coördinator Benelux van Lineage. en laat Rene nou net degene zijn die Jan voor de beste praktijkopleider heeft opgegeven. “Ik dacht eerst dat het een geintje was toen Rene bij mij aangaf dat hij een brief had geschreven, een aantal weken later had ik er niet meer bij stil gestaan en was de kantine gevuld met collega’s om mij te feliciteren!”

Het maximale uit de student halen
Jan vindt het belangrijk dat studenten zichzelf kunnen oriënteren en ontwikkelen. “We laten de studenten alle facetten onderzoeken en kunnen ze op deze manier na een aantal maanden koppelen aan een vaste mentor in een loods.” Lineage Logistics Vlissingen telt op dit moment 12 loodsen, waarbij iedere loods zijn eigen discipline heeft. “We proberen op deze manier goed te ontdekken waar de kwaliteiten van de studenten liggen. Hierdoor halen we het maximale uit de studenten voor hun eigen ontwikkeling.”

Een passie voor het begeleiden en ontwikkelen van talent
Ricardo Donkers, docent Logistiek bij Scalda, werkt nauw samen met Jan. “Je merkt aan alles dat Jan een passie heeft voor het begeleiden en ontwikkelen van talent. Door zijn betrokkenheid bij onze Logistieke studenten én opleidingen, weet hij precies waar hij ze mee kan laten werken binnen het veelzijdige Lineage. Met studiedagen laat hij studenten niet alleen leren in de praktijk, maar ook tijdens werkdagen van elkaar. Hij zorgt ervoor dat ze mee kunnen kijken op afdelingen die passen bij thema’s op school en is nauw betrokken bij examinering. Studenten kiezen er dan ook regelmatig voor om bij Lineage te blijven werken na hun diplomering, maar we zien ook vaak dat ze dit combineren met een vervolgstudie. Jan zijn persoonlijke begeleiding speelt hierin een belangrijke rol.“

Omhoog