MLC de Ruyter op onderwijsbeurs Veldhoven

31 oktober 2022
MLC de Ruyter op onderwijsbeurs Veldhoven

Vooral de scheepvaartopleidingen trekken studenten vanuit heel Nederland. Vandaar dat MLC de Ruyter elk jaar deelneemt aan de onderwijsbeurs in Veldhoven. De stand wordt altijd bemenst met eigen studenten. Dit jaar was Martijn Tak van de partij. Martijn is vierdejaars student van de opleiding Maritiem officier, uitstroomprofiel Scheepswerktuigkunde.

Martijn wil graag toekomstige studenten wegwijs maken in hun opleidingskeuze. Hij heeft zelf best een hele weg gevolgd voordat hij zijn thuishaven vond. Duidelijk was dat hij de scheepvaart in wilde. “Ik begon op de hogere zeevaartschool in Antwerpen en vervolgens heb ik ook nog een jaar op de HZ gezeten, maar nu voel ik me op MLC naar De Ruyter helemaal thuis.” vertelt Martijn. “De ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn zoektocht wil ik graag delen met toekomstige studenten, zodat zij meteen hun plek kunnen vinden.”  Martijn heeft veel bezoekers van de beurs te woord gestaan.

“Het viel me op dat vaak zowel de student als hun ouders niet goed weten wat een opleiding in de maritieme wereld inhoudt. Het voelde goed om van betekenis te zijn voor hen. Soms kreeg ik een bepaalde vraag, waarvan ik zelf informatie moest opzoeken omdat ik er zelf nog nooit zo over had nagedacht. Dat was erg leerzaam!” 

Op de foto: crew van de beurs v.l.n.r.: Martijn Tack, Jelmer Wind, Gijs van Hulst en Dylan Noordenbos.

Omhoog