Logistiek supervisor

Niveau 4

Als Logistiek supervisor werk je binnen een bedrijf of afdeling waar alles draait om logistieke processen. Bijvoorbeeld een warehouse, groothandel of een distributiebedrijf. Je beheert en bewaakt het logistieke proces, je maakt personeelsplanningen, zorgt dat de voorraden op peil zijn en stuurt een team aan. Tot slot regel je dat goederen op het juiste moment op de juiste plek zijn.

Leerjaar 1
Je gaat één dag per week naar school en werkt vier dagen bij een erkend leerbedrijf.

Leerjaar 2
In het tweede leerjaar ga je nog steeds één dag per week naar school en werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf.

Als je toegelaten wilt worden tot deze opleiding dien je in bezit te zijn van:

  • een mbo-diploma niveau 3 Logistiek Teamleider
  • een dienstverband van een vastgesteld aantal uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op www.stagemarkt.nl.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld. Voor het schooljaar 2023-2024 is dit €1239,- per jaar.

Naast je lesgeld, heb je ook te maken met kosten voor het aanschaffen van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Wil je meer inzicht in alle kosten van je opleiding? Bekijk dan onderstaand overzicht.

Download kostenoverzicht (PDF)

Dit ga je doen en hier kun je gaan werken
Na je opleiding kun je aan de slag bij een logistieke dienstverlener, groothandel, distributiecentrum of transportbedrijf. Eigenlijk kun je bij elk bedrijf met een logistiek proces terecht.

Doorstuderen
Als je na deze opleiding nog verder wilt leren kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hbo-opleiding in de richting van Logistics management.

Wat ga je leren?

Tijdens je schooldag krijg je les van vakdocenten met praktijkervaring. De theorie kan je direct toepassen in de praktijk. Je leert hoe je met klanten omgaat, hoe je een personeelsplanning moet maken, hoe je een team aanstuurt en functionerings- en beoordelingsgesprekken voert. Je leert ook hoe je een optimale goederenstroom maakt tegen zo laag mogelijke kosten.

Welke vakken krijg je?

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Daarnaast krijg je les in Financieel management, logistiek, relatiebeheer, communicatie en leidinggeven.

Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Met die keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

Keuzedelen
Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren.

Kerncompetenties

Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding:

  • Contactuele vaardigheden
  • Flexibiliteit
  • Nauwkeurigheid
  • Plannen en organiseren
  • Probleemoplossend vermogen
  • Samenwerken
  • Stressbestendigheid

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog