Studeren bij MLCDR

Studentenleven

Zeker in het zomerseizoen is er veel te beleven in de stad. Maar ook in de winter is er genoeg te doen. Vlissingen heeft een bruisend studentenleven en ademt een maritieme sfeer. Het kan niet anders dan dat jij je als student van MLC De Ruyter snel thuis zult voelen in Vlissingen. Ook Middelburg is een leuke studentenstad. De studentenverenigingen van de HZ University of Applied Sciences en UCR organiseren regelmatig activiteiten die ook voor onze studenten toegankelijk zijn.

Daarnaast organiseren Scalda, de HZ en UCR organiseren ieder jaar in Vlissingen of Middelburg het Kickoff festival om het schooljaar in te luiden.

Sloeproeiteam de Ruyter

Veel van onze studenten begeven zich het liefste op of langs het water. Het is dan ook niet gek dat roeien bij ons een populaire sport is. We hebben zelfs een eigen sloeproeivereniging, waar zo'n 20 sportieve studenten lid van zijn. Ze trainen vanuit ons Botenhuis aan het Kanaal door Walcheren in Vlissingen. Daarnaast doen zij mee aan wedstrijden.

Sloeproeiteam de Ruyter is ontstaan vanuit het verplichte vak lijfsbehoud binnen de zeevaartopleiding. Hierin leerden studenten wat ze moeten doen als ze een schip in nood moeten verlaten. Ook speelde de teambuilding een grote rol. Studenten leerden door het roeien namelijk hoe ze goed kunnen samenwerken. Tegenwoordig bestaat dit vak niet meer, omdat de bemanning in geval van nood het schip verlaat via motorische reddingsboten. Wel is het teambuildingsaspect nog altijd erg belangrijk.

Wil je meer weten over ons sloeproeiteam? Neem dan eens een kijkje op de website en meld je aan als lid!

Naar roeisloepdekubber.nl

Op kamers

Kom je van ver en wil je graag tijdens je studie op kamers in Vlissingen? Laat het ons weten tijdens je kennismakingsgesprek en wij helpen je bij het zoeken van een geschikte kamer. We vinden het belangrijk dat jij je op je kamer in Vlissingen thuis voelt. 

Alles over op kamers gaan

Wat is er nog meer te beleven?
 

Naar de film

Achter onze school vind je Cine City. Het is niet alleen een bioscoop, maar je vindt er ook een restaurant, een theater en de bibliotheek. Met het grootste filmdoek van Nederland en een zaal met 750 stoelen beleef je film kijken als nooit tevoren! Nog een tip: bekijk het aanbod van films bij HZ Cult en ga goedkoper naar de film.

Vlissingse festivals

Ieder jaar wordt in Vlissingen op 5 mei het Bevrijdingsfestival gevierd. Als student van MLC De Ruyter mag je dit feestje niet missen! Met zo’n 40.000 bezoekers vier jij in Vlissingen de vrijheid.

Maar er zijn meer grote festivals in Vlissingen. Vlissingen is een echte evenementenstad. Dompel je onder in het filmfestival Film by the Sea of bezoek het straattheater tijdens Festival Onderstroom. Meer sportief aangelegd? Dan kun je je hart ophalen tijdens een van de evenementen die op het strand worden georganiseerd zoals Motor Strandcross Vlissingen of Zeeland Beach Classics.

Omhoog