Studeren bij MLCDR

Studeren bij MLC De Ruyter

Praktische informatie over studeren

Hier vind je praktische informatie over studeren bij Maritiem en Logistiek College De Ruyter. Zoals bijvoorbeeld informatie over stages of informatie over ‘op kamers gaan’, maar ook over wat er zoal in Vlissingen voor studenten te doen is! Ook handig: op deze pagina vind je daarnaast informatie over ziekmelden/absentie, schoolbenodigdheden en wat je moet doen als je je diploma bent kwijtgeraakt.

Absentie en ziekmelden

Natuurlijk kun je een keertje ziek zijn, terwijl je op school wordt verwacht. Om je ziek te melden bel je naar 0118 55 87 00 en kies je voor de optie ‘ziekmelden’. Dit kan alleen tussen 08.00 uur en 10.00 uur. Afmelden doe je op de eerste dag van je afwezigheid. Ziekmeldingen worden alleen telefonisch opgenomen. Meldingen via social media of een e-mailbericht worden niet verwerkt.

Als je tijdens de les ziek wordt kun je bij de servicebalie een absentiebriefje halen en invullen. Je docent/mentor/coach tekent deze waarna je het briefje zelf inlevert bij de servicebalie. Daar wordt je melding verwerkt in onze systemen.

Bij het niet tijdig of onjuist ziekmelden word je als ongeoorloofd afwezig genoteerd. Dit kan gevolgen hebben voor je studie!

Verlof buiten de reguliere vakanties

Verlof buiten de reguliere schoolvakanties wordt in principe niet toegestaan. In sommige gevallen zullen enkele dagen van de vakantie nodig zijn voor beroepspraktijkvorming of om stage te lopen. Het is daarom raadzaam om voorzichtig te zijn met het maken van vaste afspraken, zoals het boeken van vakanties en een vakantiebaan.
Meer informatie over ons verzuimbeleid

Diploma kwijt

Ben jij je diploma, certificaat of cijferlijst kwijtgeraakt? In veel gevallen kan DUO een vervangend document leveren. Een vervangend document kost €72,-. Voor sommige documenten is er ook een gratis optie: een digitaal uittreksel uit het diplomaregister.
Meer informatie over kopie diploma’s

Openbaar vervoer

Wanneer je gaat studeren bij Maritiem en Logistiek College De Ruyter heb je recht op een studentenreisproduct. Ook wanneer je jonger bent dan 18. Daarnaast kun je als student van MLC De Ruyter ook gebruik maken van Zeeland Voordeel. Lees op de Scalda-website meer over het studentenreisproduct en Zeeland Voordeel.
Meer informatie over openbaar vervoer

Onderwijsbenodigdheden

Naast het les- of cursusgeld betaal je bij aanvang van het schooljaar ook voor onderwijsbenodigdheden, zoals bijvoorbeeld leermiddelen en lesmaterialen. Deze kosten verschillen per opleiding. Op de opleidingspagina’s vind je de specifieke kosten van jouw opleiding. Voor de onderwijsbenodigdheden krijg je geen factuur. Je dient deze leermiddelen zelf aan te schaffen.
Meer informatie over de aanschaf van onderwijsbenodigdheden

Omhoog